by Daniel Angelescu

HOME | PORTOFOLIU | DESPRE NOI | BLOG | ALBUME | PRETURI | PARTENERI | CONTACT |

Daniel Angelescu

Fotograf profesionist, colaborator permanent al Casei Regale a României Daniel Angelescu este fondatorul companiei Angels Photography și fotograf al Casei Regale a României, cu care colaborează din anul 2007, când s-a alăturat prietenului său, reputatul fotograf Marius Bărăgan, pentru a imortaliza vizita în România a ASR Principelui Moștenitor Alexandru al II-lea și a Principesei Ecaterina ai Serbiei. De atunci, Daniel Angelescu a păstrat în fotografiile sale cele mai importante evenimente ale Familiei Regale a României: Jubileul Alteței Sale Regale Principesa Moștenitoare Margareta a României (2009), Jubileul ASR Principelui Radu al României (2010), Jubileul Majestății Sale Regelui Mihai al României (2011). Fotografiile realizate pentru Familia Regală surprind spiritul unic al acestor evenimente de mare anvergură și impact, ce reunesc familii regale din toată Europa și personalități marcante ale vieții publice românești și sunt caracterizate de rigorile și demnitatea unui protocol de cel mai înalt nivel. În calitate de co-autor (prin fotografiile oferite) al albumului ”Jubileul Regelui”, publicat de Editura Curtea Veche în anul 2011, Daniel Angelescu dorește să aducă un omagiu, în imagini-document, destinului extraordinar al MS Regelui Mihai, un exemplu de integritate, generozitate și tenacitate care îi inspiră pe românii de pretutindeni. Daniel își oferă talentul și cauzelor caritabile, realizând fotografii pentru proiectele sociale ale Fundației Principesa Margareta a României și a fost, de asemenea, fotograful oficial al primului spectacol de dans comunitar din România, Pasărea de foc, un proiect social inedit reprezentat în cadrul Festivalului Internațional ”George Enescu” în 2009.

În 26 Octombrie 2012, în cadrul evenimentelor desfașurate cu ocazia zilei de naștere a Majestății Sale Regelui Mihai I  primește titlul de Funizor al Casei Regale a României,  o tradiție pe care Familia Regală o continuă și transmite public aprecierea ei pentru calitatea serviciilor oferite  de către cei care sunt astfel onorați.

În 22 Octombrie 2013 are loc la Muzeul de Artă Satu Mare vernisajul primei sale expoziții de fotografie dedicată Majestății Sale Regelui Mihai I și a Casei Regale a României.

Fotografia este oglinda în care ne uităm în fiecare zi, este oglinda sufletului unde vedem zâmbet, tristeţe, veselie, supărare, iubire, speranţă, înţelepciune... şi dacă există cineva care să surprindă toate aceste sentimente şi trăiri într-o fotografie, practic nemuritoare, îmi place să cred că acela sunt eu.

Cel mai important este ca tu să vrei să intri în atmosfera evenimentului şi în forma cea mai bună şi împreună să creem o artă: “fotografia” (clipa nemuritoare a acelui important eveniment). Încearca-mă, pune-mă la treabă şi vei vedea că împreună putem face lucruri extraordinare pe care nu le credeai posibile până atunci. Eu sunt aici ca tu să capeţi o altă formă, o altă dimensiune, o altă valoare. Răsfoieşte portofoliul meu şi ai să te regăseşti acolo aşa cum ai visat să fii în ziua cea mai importantă din viaţa ta: ziua nunţii tale.

angelsphotography @ 2011 | All rights reserved | Privacy policy |